Pieter Maes | Jeannine de Superfan!

Jeannine de Superfan!

March 02, 2014  •  Leave a Comment

Jeannine the Superfan!Jeannine the Superfan!Photo of Jeannine Goossens Sirault, a true Superfan of the Brussels fire department. This respectable lady won't hesitate to jump on a public bus, nor to dive into the subway if it can get her closer to an intervention where we are working. Her ears are like a radar, looking for the siren of our firetrucks or ambulances.
If she can, she is there and will take some pictures. With that material she is keeping
an amazing blog. Check it out here.
Dit is Jeannine Goossens Sirault, een echte Superfan van de Brusselse brandweer. Ik heb haar leren kennen op de spoedgevallen van het Sint Pieter ziekenhuis in de Brusselse Marollen. Ze kwam er op een avond te voet toe. Nu kan het daar 's avonds wel eens hectisch zijn dus ging ik naar haar toe om te vragen of ze hulp nodig had. Ze was haar man aan het helpen die een hoofdwonde had waar best toch eens naar gekeken werd. Alleen al het feit dat ze beiden zelfstandig naar de spoedgevallen zijn gekomen verdient respect. Veel (jongere) mensen vandaag de dag zouden voor veel minder al beroep gedaan hebben op een gele taxi. Oei sorry, ik bedoel een ziekenwagen. Het feit dat deze kranige dame op eigen kracht naar de spoed is gekomen zegt iets over haar. Wanneer ik vroeg waarom ze ons niet had geroepen kreeg ik als antwoord: " Maar manneke toch, jullie hebben belangrijkere zaken te doen..." Ik stond even perplex. 

Ze vroeg even later naar mijn naam en dezelfde avond had ik een eervolle vermelding op haar blog met een heuse "Dank U". Das eigenlijk al wat je nodig hebt als je deze job vanuit je hart doet. Ok, je hebt je loon op het einde van de maand. Maar een kleine "Dank U" als deze, dàt maakt dat je op het einde van je wacht naar huis gaat met een goed gevoel. Sinds toen blijven we elkaar tegen komen. Soms ben ik aan het werk en neemt zij foto's, soms zijn we beiden foto's aan het maken. Wat dan weer het leuke gevolg heeft dat je foto's van jezelf krijgt terwijl je foto's neemt.

 

 

 

 

 

Jeannine is een speciaal iemand. Vandaag de dag, wanneer het gesprek in de straat steeds meer aan terrein verliest probeert zij dit verder te zetten op haar blog, via de sociale media. Openlijk steunt ze de Brusselse brandweermannen in haar artikels en via haar foto's. 

Ze draagt de Brusselse brandweer een warm hart toe. Deze dappere dame zal er niet voor terug deinzen om op een bus te springen of de metro in te duiden als ze daarmee dichter bij de plek van interventie kan geraken. Haar gehoor is een radar die continu op zoek is naar de sirene van een brandweerwagen of ziekenwagen. Wij reden vroeger met ons fietsje achter de brandweerwagens aan, we volgden het spoor van het water dat eruit lekte. Zij schat op gehoor de richting in en zal te voet of met openbaar vervoer zo dicht mogelijk proberen te komen. Dag en nacht!

Jeannine the Superfan!Jeannine the Superfan!Photo of Jeannine Goossens Sirault, a true Superfan of the Brussels fire department. This respectable lady won't hesitate to jump on a public bus, nor to dive into the subway if it can get her closer to an intervention where we are working. Her ears are like a radar, looking for the siren of our firetrucks or ambulances.
If she can, she is there and will take some pictures. With that material she is keeping
an amazing blog. Check it out here.
Als ze kan zal ze er zijn om een paar foto's te nemen. En met al dat materiaal houdt ze een aardige blog bij. Sinds mei 2009 schrijft ze online en publiceert ze haar foto's. Het aparte is dat ze ook terug kan keren in de tijd. Ze heeft heel wat oudere foto's of toegang tot deze foto's. Foto's uit 'de tijd van toen'. Altijd fijn om dat te zien. Het is indrukwekkend hoeveel materiaal ze op haar blog verzamelt heeft.

Jeannine ik wil je hiermee bedanken voor je steun en tijd. Wat sommigen ook mogen beweren, het wordt geapprecieerd.

 

Pieter.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December