Pieter Maes | En toen ging ook Limburg op zijn knieën...

En toen ging ook Limburg op zijn knieën...

February 24, 2014  •  Leave a Comment

Minipop workshopMinipop workshopMinipop is een project dat zo veel mogelijk mensen wilt leren reanimeren. De doelgroep is leerlingen van het secundair onderwijs vanaf 12 jaar. De techniek is iets eenvoudiger met een Hands Only CPR. Meer info op de website van Minipop.

Vorige week op 19 februari zijn we met het Minipop team afgezakt naar Zonhoven in Limburg. Daar waren er vijf gemotiveerde leerkrachten ons aan het opwachten voor een workshop Minipop Hands Only CPR.

Minipop workshopMinipop workshopMinipop is een project dat zo veel mogelijk mensen wilt leren reanimeren. De doelgroep is leerlingen van het secundair onderwijs vanaf 12 jaar. De techniek is iets eenvoudiger met een Hands Only CPR. Meer info op de website van Minipop. De leerkrachten kregen een theoretische achtergrond omtrent CPR (Cardio Pulmonaire Reanimatie). Verder werden ook de didactische hulpmiddelen besproken. De leerkrachten kunnen aan de slag met een film speciaal gemaakt voor kinderen, de Minipop zelf natuurlijk en een presentatie. En daarna was het tijd voor de praktijk. Alle leerkrachten kregen een grondige basis CPR die door iedereen geoefend werd. Eens iedereen die onder de knie had werd er  overgeschakeld naar de Minipoppen voor de Hands-Only CPR. 

Tegen het einde van het schooljaar zal elke leerling van de Middenschool in Zonhoven een Hands-Only reanimatie kunnen uitvoeren. Dat wil zeggen meer dan 300 mensen die iemand kunnen helpen bij een plotse hartstilstand. En daarmee wordt Limburg een beetje veiliger. Want zoals het vandaag nog in het nieuws was (www.deredactie.be), als het over echt levensreddende handelingen gaat moeten we rekenen op omstaanders. Dan komt een ziekenwagen te laat. Je hebt namelijk maar een paar minuten responsietijd.

Ben je leerkracht, ouder, jeugdleider,... en wil je ook op een dag het verschil kunnen maken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Minipop via hun website. Of steek een handje toe en geef ruchtbaarheid aan dit initiatief dat daarenboven kosteloos is voor de scholen dankzij de steun van de Nationale Loterij. Ga eens kijken op hun Facebook, volg hen via Twitter of link er mee op Linkdin.

Allemaal samen kunnen we een verschil maken.

Groetjes,

Pieter.

 

Minipop, hands only CPR.Minipop is een project om zo veel mogelijk mensen te leren een basisreanimatie (BLS CPR) uit te voeren. Het is een eenvoudige levensreddende handeling waarmee we in België per dag meerdere mensen mee kunnen redden.
Opleidingen worden voorzien doorMinipop met financiële steun van de Nationale loterij.

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December