Tevreden terugkijken naar het congres en de toekomst.

October 29, 2014  •  Leave a Comment

Pieter MaesPieter MaesPieter Maes, Fireground Survival instructor.
Thanks to Cathy De Schryver for the picture.
We zijn ondertussen bijna twee weken na de voorstelling van het Brandweerman In Nood project op het BVV congres. De respons is indrukwekkend. Vanuit meerdere korpsen komen er concrete vragen. En ik heb ook van een aantal aanwezigen leuke feedback gekregen. Je kan hieronder een paar citaten lezen.

__________________________

"Dag Pieter,

Ik vond de demo en inlichting zeer interessant en zeer leerzaam. Het zou moeten verplicht worden in de opleiding, want inderdaad dit kan altijd gebeuren, je bent er ook niet op voorzien.
Alvast bedankt voor deze kans dat we gehad hebben om het eens te proberen en eruit te leren.
 
Mvg Niels De Ruyck
 
Brandweer Koksijde/ Oostduinkerke"
__________________________
 
__________________________
"Dag Pieter, 
Mijn mening = Toppertje
Jammer genoeg door het tijdsgebrek niet alles kunnen doen, maar is wel begrijpelijk.
Persoonlijk vind ik dat dit thema enorm belangrijk is, you never know what’s on our way.
Dus beter voorkomen dan genezen.
In ieder geval, elke bwm, o/off, off, DC dienen hier weet van te hebben, en dit te ondersteunen.
Doe zo verder.
Kris Van Assche"
__________________________
 
 
 
 
__________________________
"Pieter

Mijn mening:
Dit is een opleiding die levens zal redden zowel hier als in het buiten land, ik wil deze opleiding volledig mee maken want niks geeft mij een beter gevoel als je een collega kan helpen die in nood. Ik hoop dat iedereen binnen het brandweer gebeuren er ook zo over denkt, en dan gaan we ver geraken. Ik vind het goed dat ze dit al zullen integreren bij nieuwe brandweermannen een basis gebeuren van bin.
Ik vindt dat de nieuwe mensen daar nog niet helemaal mogen mee in aanrakking komen, dat ze eerst weten wat een brand is en de gevolgen zijn.Ik zou graag in de toekomst er mij meer willen op toeleggen op deze techniek.

Dupont Dominique
Fire chief
Volvo group truck"

__________________________

Pieter MaesPieter MaesPieter Maes, Fireground Survival instructor.
Thanks to Cathy De Schryver for the picture.

Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Ik heb de presentatie herwerkt en nu degelijk online gezet. Ik zet ze in een andere blog.  Neem gerust detijd om ze even (opnieuw) te bekijken. En verder heb ik als teaser ook een aantal fragmenten uit de live presentatie online gezet. Ik kan ze niet helemaal online zetten, dat zou een te zwaar document worden (40 minuten). Maar ik hoop dat dit al een aangenaam flashback is. Veel lees en kijkplezier! 

En last but not least, de website Brandweerman In Nood is online, maar nog 'under construction'. Ga maar eens kijken, we zijn er aan bezig. Geef ons een beetje tijd en wat geduld om het af te werken. Het zal via deze website zijn dat je kan vernemen welke opleidingen je kan volgen, hoe het in zijn werk gaat, wat je zelf kan doen, kortom alle info die je zoekt. We gaan je zeker op de hoogte houden. Binnenkort zullen we een aankondigen wanneer hij echt online komt.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December