Pieter Maes | Een hoopvolle dag voor de brandweer in Vlaanderen.

Een hoopvolle dag voor de brandweer in Vlaanderen.

October 18, 2014  •  Leave a Comment

SCBA CPRSCBA CPRHow to perform CPR on a SCBA

Het BVV congres zit er op. Mijn zenuwen bleken onterecht, de respons van het publiek des te oprechter. En die respons is hoopvol, heel hoopvol. Er wacht ons nu veel werk, maar er is een grote kans dat de brandweer in Vlaanderen de eerstkomende jaren een veiligere brandweer gaat worden. Zodat we de factor 6 waarover Lt. Kolonel Chris Addiers kunnen wegwerken... 6 keer meer dodelijke ongevallen bij de brandweer als in de buurlanden. 

Veel mensen vroegen of de powerpoint beschikbaar zou komen en dat is zo. Hij staat nu in bijlage van dit artikel als PDF. Zij die erbij waren kunnen het  zeker en vast al eens opnieuw doornemen. Voor zij die er niet bij waren ga ik zorgen voor een versie met voice over. Dan kun je het allemaal nog eens beluisteren, ook als je niet naar het congres bent kunnen komen. 

Ook het videomateriaal  van Houston zal ik nog online zetten. Daarmee zal dan de volledige presentatie rond BIN online staan. Het filmpje van op de presentatie kan je hieronder al vinden. Verspreiden die boel!

Ik wil de BVV nog eens uitdrukkelijk bedanken alsook alle deelnemers aan de demo en de aanwezigen. Als jullie er niet geweest waren had ik me straal belachelijk gemaakt. Dus een oprecht merci voor jullie enthousiasme. Als we allemaal samen werken kunnen we heel wat bereiken.

Via deze link hier kan je de PDF versie (46Mb) van de presentatie downloaden. Hou het hier in de gaten voor de versie met geluid en het beeldmateriaal.

 

Thanks!

 

Pieter Maes.

RIT fireground survival with Leuven, Namur and Liege.Firefighters from several fire departments came to a RIT training day. Main focus was on fireground survival, air management and mayday procedure.
The trainees were asked to evaluate the day so that the used exercises can be improved if needed. Instructors were Thierry Lefrancq and Pieter Maes.Thanks to the guys form the different fire departments for being there:
Leuven, Namur and Liege.

Hopefully these trainings can be available for all interested firefighters or departments in the near futur


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December