Delen is van elkaar leren.

December 03, 2014  •  Leave a Comment

Brussels firefighter in class.Brussels firefighter in class.Brussels firefighter in class.

 

Als brandweerman of vrouw stopt het leerproces nooit. Je moet voortdurend bijscholen en studeren wil je morgen nog meekunnen. Een van de manieren daarvoor is het volgen van opleidingen. En vaak is het niet alleen maar praktijk. Meer en meer is er ook een theoretische achtergrond. Je weet wel: "Wetenschap voor de brandweer"... 

Tijdens mijn laatste opleiding kwam er een (eenvoudige) inleiding tot fysica van brand bij kijken. Ik ben niet het grootste studiewonder en heb dus geprobeerd dit wat schematisch voor te stellen. Alles komt eigenlijk uit het boek van Karel Lambert: "Brandverloop. Technisch bekeken. Tactisch toegepast." Een aanrader. Je kan het nog steeds online bestellen. Gewoon effe googelen.

 

Lecture on a high level.Lecture on a high level...John McDonough giving a lecture during a Belgian CFBT program.

Maar recent kreeg ik  vragen van anderen: "Kunnen we die schema's krijgen?". Is toch een beetje spannend.  Want... wat als er nu eens een fout(je) in staat? Maar die angst mag je niet tegenhouden om iets te delen. Delen met anderen is de manier om van elkaar te kunnen leren.  (Ok, ik beken. Regelmatig ga ik zo eens stevig op mijn bek... Is ook een leerproces...)

Maar dus heb ik een online presentatie gemaakt. Iedereen kan deze presentatie gebruiken en aanpassen. Alle schema's kunnen via een link ook gedownload worden in PDF en in Mindnode versie. Met dat laatste versie kan je ze dan zelf aanpassen - verbeteren.

Ik hoop dat dit vele collega's mag helpen in het verder blijven leren omtrent onze job. En aarzel niet om er zelf mee aan de slag te gaan. Dit kan ongetwijfeld nog beter gemaakt worden: qua presentatie door een ervaren IT-er, qua inhoud door een wetenschapper, qua visualisatie door een graficus,... Kortom, laat jullie gaan!

Op dat we de beste leermogelijkheden mogen bekomen voor de brandweer. En gratis.... ;-)

Klik op "Start Prezi" en je bent vertrokken. Veel succes! 
 

Pieter Maes.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December